Saturday, December 31, 2011

2012

PRAKATA

Rasanya dah lama aku tak update blog ni,
Suram ja aku rasa blog ni, Apa kata korang?
Heh, series giler suram blog aku wei…
Sebabnya, setiap kali aku nak update blog ja aku mesti
hilang idea.. ye la aku bukanlah sepuitis blogger-blogger kat luar sana tu.
Usia blog aku pon belum mencecah setahun, masih mentah.
Tapi hari ini saat ini, minit ini, aku berusaha gak nak men‘update’ blog aku ni.
Al-maklumlah hari ini da masuk tahun baru dalam kalander omputih 2012.
Tapi kalau ikut kelander Islam, tahun baru dah lama muncul
yakni pada 1 Muharam 1433H bersamaan dengan 26 November 2011.
Dah jadi adat dunia kan, kita lebihkan kalender omputih
sebagai main Kalender termasuklah aku hehe, so
sebelum terlambat, aku ucapkan
SELAMAT TAHUN BARU 2012 semua…

2012 AKU DAH BERSEDIA??

Dah bersedia? Apa maksud aku?? Korang tau???
Heh, Okeh straight to da point, secara officially nya aku nak umumkan
Yang aku dah bersedia untuk dicintai dan menyintai semula,
So kepada sesiapa berminat yang SILAKAN!! mengetuk pintu hatiku.
 Haahhahhaa giler aku jual diri kot.
Itu hati aku yang kata, tapi pada dasarnya aku mintak maaf
Awal-awal aku sangat MEMILIH noted!!
hahhahahha


P/s: 2012 means everything for me, it was my lucky number of twelve and also my besday date, can’t wait for the date of 121212. Wishing 4 my blissfull!!

Friday, March 4, 2011

Berlari Ke Pasir Gudang!!

Assalamualaikum w.b.t. (cam biasa jaga tata susila anda)

Permulaan KONVO-EKSYEN.

Ah ha.. asanya dah lama ak tak p0stkan entry baru untuk bl0g kesayanganku ini.. Setelah lama ketandusan idea baek punyer untuk diupdatekan entry2 baru..akhirnya tibalah hari ini.. 0keyh straight cut aka percepatkan masa, hari ini ak nak berk0ngsi suka duka majlis K0NV0-EkSYEN adik ak amoi yaa mumul (bukan nama sebenar)..Tanggal 28.Feb.2011 bersamaan hari isnin yang lalu, berlarilah ak ke Johor Bahru yang permai kese0rangan.. Walau bagaimanapung, kehadiran aku ke sana adalah tidak disedari oleh kedua-dua mak ngan ayah plus adinda ku se0rang nih yee...kunun2 nak wat sepries...kejutkan di0rang..cam ak lak yang K0NV0 kan...

Encik Adix yang Diraikan...(=P)

Encik Adix ngan mama beliaw..(eh bonda i gak ek)


Encik Adix ngan teteman beliaw...

Yayaya...Puteri Bunian Turun Berkonvo...cam nk g bernikah ja bebaju kalian sumer..
Hah..mereka again...Euww... o_0

Setelah semalaman lam bas, akhirnya ak selamat sampai ngan jayanya kat sana tanpa bantuan sesapa ya...tak takut langsung meyh...ak kan anak yang berdikari..(beli nasi beli kari, tak duet gigit jari)..padan muka...back to normal, ah ha apa yang membanggakan lagi semua kos pengangkutan, makan dan hadiah adalah hasil sp0ns0r CIMB bank kau..kau ader?? ader?? Total up sumer kos sponsor dari penaja berjumlah RM97.. wow agak banyak kan?? Abes bajet penaja aku kerjakan... Kat bawah ni aku sertakan resit pembayaran daripada penaja tetap aku..

Belanjawan Pukal (CIMB bank)


Tiket Bas Transnasional     = RM45 (KT-PG)
         Hadiah Untuk Adix = RM20
        Bungaan Untuk Adix  = RM20
      Tambang Teksi ke Poli = RM12               
               JUMLAH                   RM97               


Ah ha, ini semua kos perbelanjaan masa pergi jah, masa balik aku disponsor oleh penaja yang lain pulak. Penaja perbelanjaan balik pula diuruskan oleh Perbadanan PAMA..Uiskhh dah macam artis lagaknya ak nih siap ditaja segala, pe cer an.. Hihi, 2 citer bab perbelanjaan belum story pengalaman aku kat sana lagi. So, skang ak akan balik kepada tajuk asal entry kali nih.. BERLARI KE PASIR GUDANG.. apa kes sampai kena berlari segala ni?? Kes nya mudah sahaja, nak suprisekan family vs adik aku yang nak K0NV0. Bestnya dapat seprieskan diorang, terasa dihargai kau..Hihi tambah-tambah adik ak, suka benar beliaw dapat hadiah.. 

Berlari?? Apa Kes??? 

Citer bab berlari-lari nih, memang ak ada kes berlari kat sana siap bertumit tinggi kau.. Haha gelak jap sebelum story. Citernya mudah ja, lepas abis majlis KONVO tu, aku ditemani kakak ngan future bro-in-law kuar pergi beli tiket untuk ak balik semula ke Terengganu. Oleh sebab ak nih mudah ingat direction bab-bab jalan ngan lorong-lorong nih, maka ak diberi kepercayaan untuk jadi tourist guide ke stesen bas PG. Apa yang melucukan ak dah tersalah bagi direction kat diorang akibatnya kami sesat, sampai minyak keta pun kering,,,hahaha..padan muka..sebagai menutup kemaluan ak, maka ak telah mengofferkan diri tok cari stesen minyak berdekatan..Ha, masa ni la aku berlari ngan kasut tumit tinggi sebab nak melintas jalan yang sesak.. ahahhaha pada muka sekali lagi...

Kesimpulan

At the end of the day, masalah kereta dan tiket berjaya disetelkan berkat skill kemahiran hidup yang ak perolehi... Kemudiannya aku pun berlari pulang within the day gak,,,but at night..Setelah berjaya sampai ak disambut oleh kesengalan kawan2 ak yg blur pagi2 buta melantak McD hahaha...cam kartun jah diorg nih...tapi best...sayang korang...


In conclusion I would like to end this entries with TRIMAS... and then daa..


Monday, February 21, 2011

UNGURIAN

Assalamualaikum w.b.t... (masih dalam mo0d bersopan)


Wassup-wassup!!! Berasap!!! Huhui...
Bertemu kita kembali setelah lama menyepi.... Ehem,,,well apa yang k0rg sangat terperasan ab0ut entry ak kali nih??? (Diam jap tunggu k0rg jawab..) Hmmm n0 resp0n.. Biar ak jela jelaskan...Hik2...yeahhh c0rrect2 k0rg punyer answer mmg k0ret...(walaupun tiada sebrg jawapn dari k0rg) tajuk entry ak UNGU lagi..lagi dan lagi.. Huhu apa yang bestnya tentang UNGU nih?? Sampaikan setiap entry ak mesti ada warna ungu ngan perkataan UNGU..mual l0l..


Jawapan korang (yang ak syak la)

Korang 1: Ala k0 nih mesti minat UNGU bab tu k0 asik bermain ngan warna tuh..
Korang 2: Ada aku kesah pasal UNGU ko?? (biadap dia nih..dushh amek sepakan penalti ak)
Korang 3: Mungkin k0 morning sickness ngn UNGU kan???
Korang lagi: Pendapat kitorang ko nih mesti nak publisiti murahan kan tanya kit0rg s0alan    camni kan??


Hahahaha pendapat KOrang lagi tu ak memang suka.. Hahaha..memang aku nak SHOW-OFF so k0 apa tau nyah?? Marah mak ni... Well, suma pendapat tue adalah salah sebab jwpan sebenar entry ak kali ni juga UNGU ialah sebab aku nak st0ry pasal peminat2 UNGU kat luar sana (aku gelar diorg UNGURIAN ahahha sedap kan)... Uiskhh ramai k0t PURPLE FAN out there kan... Kal0 dilihat kepada senarai frenz ak ramai juga la yang menjadi peminat PURPLE...Semuanya berjumlah 6 orang sahabat UNGURIAN aku.. Diorang punya addicted kat UNGU tu sampai sumer benda nak PURPLE jah.. nasib baik la makan x pulak nak demand PURPLE...hihi..


Ntah-tah kan cinta lam hati diorang pun warna PURPLE kan??
Mini-Pillow warna UNGU nih aku berkenan la pl0p...nice 2 gom0l2..hihi..
Supra Bandit Mid PURPLE new release gilER gempak..Seri0us cun...HUhu tetiba rindu ZIZAN...
Aiyak giler Gegirlsnya beg nih...Tetiba nak jagi UNGURIAN la plak huhuhu...


Hmm kalo collection camni kawan baik aku NUNIES YONES mmg sangat suka...Hai UNGURIAN gila dia tuh..




Dan dari pengalaman aku berkawan ngan UNGURIAN ni dapatla aku mengkaji selidik personaliti mereka iaitu as bel0w layannnn...zasss...


Diorang sangat baik hati
Kelakar
Suka gelak kuat
Ayu, lembut, cumell, cantik, gebu..
Memiliki kepakaran dalam sesuatu bidang..
Gigi cantik (sebab tu soft spoken kot hahhaa)
Semua benda nak PURPLE kot...
Kebanyakannya sudah berpunya hahhaha...



Fuhhh (tiup cam awal ashari)... Betul tak apa yang aku bentangkan tentang diri k0rg wahai UNGURIAN??? Betul kan??? Sebab tu la aku suka berkawan ngan k0rang... personaliti hebat yang k0rang ada ni membuatkan aku x lena tidur dibuatnya..termimpi2 dowh korangnya UNGU hahaha...tu yang terbawak2 nak cerita tentang UNGU korang t0k entry ak kali nih... S0, papapun kat bawah ni ada senarai UNGURIAN aka kawan PURPLE ak dan kalo berminat ngan warna PURPLE buleh la klik kat SINI untuk mendapat maklumat lanjut..


Nilah senarai sahabat UNGURIAN aku Shahirah, Halija, Huda, Hafazoh, dan Adzie.. 
p/s: cantik2 kan diorg?? hidup ungu hahaha..


In conclusion, itu je lah yang aku nak cerita untuk kali ini... Jumpa lagi, wassalam...

Sunday, February 13, 2011

UNGUNYA CINTA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T (sentiasa bers0pan wl0pn berbl0g jah =P)

Alloz2... everyb0dy h0me??? 0r everyb0dy l0ves raym0nd??.... muehehe..
0k pendek cter jah la, saat ini jam ini n minit ini, wa nak cte pasal m0vie best ASTRO yg wa baru neng0k nya.. Ferghhh, ferghh n ferghh lagik...sbbnya cte nih mmg TIPAH vavav0m la...kebab0m melat0p kau..yng dbri nama UNGUNYA CINTA...as bel0w..layannnn....



UNGUNYA CINTA ni ceriternya tntg gadis busking names UNGU(LEEZ) yg suker sgt nynyi n wat 4 time w0rker as a h0use tut0r  kpda Andi (mamat sengal yg very da stupid n kuaqq jaqqq hik2....) iaitu anak kpd Datin Moon(Newm0on aka p0ntianak hahahha kata kau...) yang juga sahabat ibunya, Rubiah. 


After a l0ng time ngajar si Andi, Ungu pun mula la syg kt mamat nih...tetiber ja feeling-meling kt mamat tuh...tpi ak suka hik2..Andi 2 cumell n klaka la kuihkuihkuieh... X-celi Andi ni baek sbnarnya..cuma kata2 dier ada rr cket kesat...Tapi sbnqbya Andi ni *act* ja camtu bab dia tahu dia dah nak mati s0on, bab ada barah 0tak...s0 dier wat sumer 0rg marah, padahal dier wat cam2 sbb nk 0rg beri prhtian kt dier...


Huhu sedih k0t citer dier, tapi i like it m0st, sampaikn c0smet ak 2 excted giler mnd0nl0d cter nih... 1st time rr dier se'excited (siap mnari2 ag02 + tarian ayam g hahhahah) camtuh neng0k cter mlayu... slalunya cter2 Mlayu ni dier b0 lyn sgt..ye la k0rg phm2 le kan aka lu pikir la sndri kih2..... Well finely, ak bagi 100 bintang kt m0vie nih (hik2...melampau d0wh)...so saper2 yg bl0m neng0k lagik siler2 la berbuat demkian...DIJAMIN HALAL n BERMUTU penuh KRIM...=P


ITU REALITI--->LEEZ



Berlari di rumput yang hijau
mencari suatu ketenangan
Hari hari perkara yang ku duga
Pastinya nanti diriku terluka
Aku masih di sini
Menunggu saat akhir
kau dan aku begini
mencari satu erti
Biar hari berlalu
ku nanti masa itu
teruskan berlari ke alam realiti
Ohhh ohhhh ohhh

p/s: skang ak dah tau apa itu UNGU hahaha...

Thursday, February 10, 2011

Kau Apa Tau!!!

Assalamualaikum w.b.t. (mukadimah pmbuka bicara...bajet sopan!!)


Hye Allzz!! Baik yang baru berbl0gger mahupun yg tlah lama terbl0gger..x-celi aku baru jah buka bl0g nih..kunun2 nak test market..bak kata resp0ndan kt luar sana skang sham bl0g dah naik.. Ye la sjak p'asas fesbux si Mark 2 m'umum tok mnutup lman s0sial beliaw itu....so nanti rmy la p'aggur tegar kt luar sana tuh...Huh!! cam caya x caya ja aku lamn 2 bkal dtutp...Tapi ada aku kesah...!!! Haha nih trademark ciplak aka plagiat yg aku sdg usha t0k mmf0fularkn kt blog aku...so kau apa tau??

Kau Apa Tau....Apa Kau tau...Kau tau Apa...
Apa2 ja la k0rg nk g0ogle translate kn nya...ada aku kesah...(cubaan kedua hahhaha)...
X-celi saja jah ak mgep0st tajuk kat atas....muahahha xda kna mgna ngan sesapa pong...alah ni kan blog aku s0 kau apa tau!!! hahhaha...gler ah...sewel k0t aku memalm buta nih..
Okeh stkat ni jah k0t ak nk typing2...s0x ada agenda nk ke WALK OF LIFE umt nk kedingkn badan..wuwuwuw...so salam jumpa agik!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...