Friday, March 4, 2011

Berlari Ke Pasir Gudang!!

Assalamualaikum w.b.t. (cam biasa jaga tata susila anda)

Permulaan KONVO-EKSYEN.

Ah ha.. asanya dah lama ak tak p0stkan entry baru untuk bl0g kesayanganku ini.. Setelah lama ketandusan idea baek punyer untuk diupdatekan entry2 baru..akhirnya tibalah hari ini.. 0keyh straight cut aka percepatkan masa, hari ini ak nak berk0ngsi suka duka majlis K0NV0-EkSYEN adik ak amoi yaa mumul (bukan nama sebenar)..Tanggal 28.Feb.2011 bersamaan hari isnin yang lalu, berlarilah ak ke Johor Bahru yang permai kese0rangan.. Walau bagaimanapung, kehadiran aku ke sana adalah tidak disedari oleh kedua-dua mak ngan ayah plus adinda ku se0rang nih yee...kunun2 nak wat sepries...kejutkan di0rang..cam ak lak yang K0NV0 kan...

Encik Adix yang Diraikan...(=P)

Encik Adix ngan mama beliaw..(eh bonda i gak ek)


Encik Adix ngan teteman beliaw...

Yayaya...Puteri Bunian Turun Berkonvo...cam nk g bernikah ja bebaju kalian sumer..
Hah..mereka again...Euww... o_0

Setelah semalaman lam bas, akhirnya ak selamat sampai ngan jayanya kat sana tanpa bantuan sesapa ya...tak takut langsung meyh...ak kan anak yang berdikari..(beli nasi beli kari, tak duet gigit jari)..padan muka...back to normal, ah ha apa yang membanggakan lagi semua kos pengangkutan, makan dan hadiah adalah hasil sp0ns0r CIMB bank kau..kau ader?? ader?? Total up sumer kos sponsor dari penaja berjumlah RM97.. wow agak banyak kan?? Abes bajet penaja aku kerjakan... Kat bawah ni aku sertakan resit pembayaran daripada penaja tetap aku..

Belanjawan Pukal (CIMB bank)


Tiket Bas Transnasional     = RM45 (KT-PG)
         Hadiah Untuk Adix = RM20
        Bungaan Untuk Adix  = RM20
      Tambang Teksi ke Poli = RM12               
               JUMLAH                   RM97               


Ah ha, ini semua kos perbelanjaan masa pergi jah, masa balik aku disponsor oleh penaja yang lain pulak. Penaja perbelanjaan balik pula diuruskan oleh Perbadanan PAMA..Uiskhh dah macam artis lagaknya ak nih siap ditaja segala, pe cer an.. Hihi, 2 citer bab perbelanjaan belum story pengalaman aku kat sana lagi. So, skang ak akan balik kepada tajuk asal entry kali nih.. BERLARI KE PASIR GUDANG.. apa kes sampai kena berlari segala ni?? Kes nya mudah sahaja, nak suprisekan family vs adik aku yang nak K0NV0. Bestnya dapat seprieskan diorang, terasa dihargai kau..Hihi tambah-tambah adik ak, suka benar beliaw dapat hadiah.. 

Berlari?? Apa Kes??? 

Citer bab berlari-lari nih, memang ak ada kes berlari kat sana siap bertumit tinggi kau.. Haha gelak jap sebelum story. Citernya mudah ja, lepas abis majlis KONVO tu, aku ditemani kakak ngan future bro-in-law kuar pergi beli tiket untuk ak balik semula ke Terengganu. Oleh sebab ak nih mudah ingat direction bab-bab jalan ngan lorong-lorong nih, maka ak diberi kepercayaan untuk jadi tourist guide ke stesen bas PG. Apa yang melucukan ak dah tersalah bagi direction kat diorang akibatnya kami sesat, sampai minyak keta pun kering,,,hahaha..padan muka..sebagai menutup kemaluan ak, maka ak telah mengofferkan diri tok cari stesen minyak berdekatan..Ha, masa ni la aku berlari ngan kasut tumit tinggi sebab nak melintas jalan yang sesak.. ahahhaha pada muka sekali lagi...

Kesimpulan

At the end of the day, masalah kereta dan tiket berjaya disetelkan berkat skill kemahiran hidup yang ak perolehi... Kemudiannya aku pun berlari pulang within the day gak,,,but at night..Setelah berjaya sampai ak disambut oleh kesengalan kawan2 ak yg blur pagi2 buta melantak McD hahaha...cam kartun jah diorg nih...tapi best...sayang korang...


In conclusion I would like to end this entries with TRIMAS... and then daa..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...