Wednesday, May 23, 2012

SELAMANYA PUN TENTANG CINTA


Cinta tu memang misteri kan? Pelik pun ada. Tapi tak mustahil la kalau selamanya pun kita berbicara tentang si CINTA ni. Rasanya bagi mereka yang dah akil baligh, komfom pernah melalui fasa CINTA ni kan? Tak kisah la bercinta separuh jalan ka, cinta monyet ka, yang pastinya pernah BERCINTA.

Eheh, sebab aku pun pernah bercinta dengan si ARJUNA, hampir 3 tahun juga lak menyulam perasaan ni. So semua sifat-sifat CINTA ni aku pernah rasa. Antaranya, Cemburu, Kasih, Sayang, Seronok, Marah, Menyampah, Gaduh-gaduh, semua la..Ha ha (geli pulak tiba-tiba nak jugak menyelit pasal cinta sendiri). 

Sedang berjalan-jalan kat FB tiba-tiba terpandang satu quote baik punya. Tugas seterusnya senang ja, copy and paste kat blog. Ha ha.. Hasilnya seperti kat bawah::


Cinta pertama adalah kenangan, 
Cinta kedua adalah pelajaran


Dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. Sebab itulah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim. (sumber: Kami Sahabat Sebelum Kapel)




Tapi, 

AWAS!!

Cinta mampu membunuh, dan tidak mengenal mangsa!!




Macam tu la al-kisahnya tentang CINTA, yang pasti SELAMANYA PUN KITA AKAN BERBICARA TENTANG CINTA. =P

P/S:: Bercinta pada yang sudi,
        Berkasih pada yang sayang,
        Kalau CINTA sudah di Hati
        Selamanya pun terasa sayang.


Monday, May 14, 2012

Hatiku Hatimu

Hatiku, hatimu tak mungkin sama...
Hatiku banyak persoalannya, hitam putihnya tak mungkin dapat difahami oleh hati-hati milikMU.
Perasa yang paling aku sukar mengerti adalah perasa SENSITIF..

Ya, benar ku akui hatiku serapuh dedaun kering...
Terkadang hatiku tak mampu untuk menyenangkan hati-hati milikMU...
Namun percayalah, walau hatiku menangis..
Itu tidak bermakna hatiku terluka..
Cuma hatiku sedikit manja terguris dek perkara sekelumit kuman..

Buat HatiMU,
Usahlah kau merasa gundah hatta bermuram durja,
Seperti yang aku katakan hatiku sedikit manja membuatmu gundah,
Sesungguhnya, hanya hatiMU yang berjaya membuat hatiKU gembira, suka, duka, gelisah, bahagia,
kecewa, curiga, takut dan seangkatan dengannya....

Wahai HatiMU,
Itu mungkin kenangan bersama yang bakal membuat hatiMU tersenyum di suatu ketika..
Tatkala bibirmu menguntum suatu perkataan SAHABAT...


i miss u
sahabat hatimu akan selalu ada didalam hatiku

i love u
sahabat cintamu akan selalu ada didalam hatiku


hanya hatimu dihatiku =)

Wednesday, May 9, 2012

SEINDAH SAKURA


SAKURA,,,sememangnya bunga yang aku puja selain si lavender. Indah, sangat indah. Impian untuk mendekati dan memilikinya pernah terlintas di benak ku suatu ketika dulu. Tunggulah kau wahai SAKURA suatu hari nanti pasti kau jadi milikku jua.

Eceh, itu hanya impian ja. Bukan senang kalau nak dapat si SAKURA kat Malaysia ni. Yang palsu banyak. Paling best tengok si SAKURA ni of course la kat negara matahari terbit sana, (JEPUN). Time bunga kat sana penuh warna-warni dek kerana si SAKURA ni.

Upss, terlebih sudah. Niat di hati asalnya nak bercerita tentang siri drama terbitan Temenggong Picture Sdn.Bhd aka Zulhuzaimy production di slot AKASIA TV3. Dengar tajuk pun dah best, jalan cerita?? Dah tentu-tentu la aku nantikan. First day tengok citer ni aku dah jadi gila dengan jalan criternya. Paling best bila part lagu temanya HARAPAN keluar. Ferghh, tangkap nangis aku dengar lagu ni. Apapun, buat si kacak ZULHUZAIMY, tahniah sebab berjaya mengarahkan sebuah drama yang aku kira sangat best.





By the way, while I’m exciting searching for their theme song, I found that sebenarnya cerita ni adalah adaptasi dari novel SEINDAH SAKURA itu sendiri karya Liza Zahira (2010). Oh really? So k, aku tetap nak tunggu sampai the end of the story.

Attached here, lirik lagu HARAPAN OST SEINDAH SAKURA drama. Please ENJOY it!!

Lirik Lagu: Harapan - Hyper Act


Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Dipinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali,

Dan ku mengerti,
Mengapa masih berdiri,
Hadirnya siang berteman mentari,
Dan ku bersama,
Bintang malam mu mencari kasih ku Ooo

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu disini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu Ooo

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Solo. C/O

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya


Sumber: Credit to lagubestbest




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...